Cum se economisește energie

Economisirea energiei este necesară pentru a reduce impactul nociv asupra mediului. Cărbunele, gazul și petrolul sunt surse de energie neregenerabile. Centralele nucleare lasă în urmă deșeurile radioactive - nu sunt încă procesate în așa fel încât să le facă sigure.

Toată lumea poate avea grijă de electricitate și, astfel, poate contribui la protecția mediului. Vă voi spune cum puteți economisi energie electrică.

Înlocuiți becurile incandescente cu LED-uri

economisind energie electrică la iluminat

Comparativ cu lămpile cu incandescență, lămpile cu LED consumă de 6-10 ori mai puțină energie electrică și durează de aproximativ 50 de ori mai mult. Comparativ cu cele de economisire a energiei, acestea consumă de 1, 5-3 ori mai puțină energie electrică și vor funcționa de 10 ori mai mult.

Dacă există gaz, renunțați la fierbătorul electric

Ceainicele electrice consumă multă energie electrică - puterea celor mai populare modele depășește 2 kW. Pentru comparație: o lampă LED modernă consumă aproximativ 10 wați pe oră, adică de 200 de ori mai puțin.

Dacă apartamentul are gaz, este mai bine să folosiți un ceainic clasic - acest lucru va economisi în mod semnificativ atât bani, cât și energie electrică.

Alegeți aparatele de uz casnic cu o clasă de eficiență energetică ridicată

Toate aparatele electrocasnice au clasa de eficiență energetică indicată. Acesta este un indicator al consumului de energie al dispozitivului pe unitate de timp - un ciclu sau o oră. Aparatele cu un consum de energie deosebit de scăzut pot fi etichetate A ++ și A +++.

Un frigider sau o mașină de spălat cu o clasă de eficiență energetică ridicată vor economisi puțină energie, dar la nivel global, astfel de aparate reduc consumul total de energie electrică.

Folosiți tehnologia noaptea

Oamenii pot folosi un sistem de măsurare a energiei electrice cu tarife multiple, în care costul de 1 kW variază în funcție de momentul zilei. Noaptea, electricitatea este mai ieftină, deci este profitabil să transferați o parte din muncă peste noapte, de exemplu, să porniți mașinile de spălat, mașinile de spălat vase, încălzitoarele de apă.

Pentru a utiliza un astfel de sistem, trebuie să instalați acasă un contor cu două tarife sau cu mai multe tarife.

Exploatați energia soarelui

Cea mai curată energie disponibilă pentru consumatorul mediu este energia soarelui.

Bateria solară va permite transformarea energiei solare în curent electric direct. Structural, este un set de convertoare fotoelectrice amplasate pe un ecran plat. Până în prezent, astfel de baterii nu sunt utilizate ca singura sursă de energie, dar eficiența lor și, prin urmare, adecvarea utilizării, este în continuă creștere.

În căsuțele de vară, puteți vedea deseori lămpi de grădină care funcționează pe panouri solare. Bateria dintr-o astfel de lampă acumulează energie în timpul zilei și o consumă în întuneric. Modelele moderne sunt echipate cu un controler care aprinde lampa atunci când există lumină naturală insuficientă și, de asemenea, oprește dispozitivul dacă devine suficientă lumină.

Instalați senzori de mișcare

Senzorii de mișcare aprind și opresc lumina atunci când detectează mișcarea. Astfel de dispozitive pot fi instalate pe teritoriul site-ului, la intrare, într-un coridor lung sau în orice cameră mare. Datorită senzorilor, lumina nu va fi aprinsă tot timpul.