Cum să economisiți energie electrică - tehnici de optimizare globală și secrete pentru fiecare zi

Calea către solvabilitatea financiară începe cu fleacuri, cei care au atins tocmai acea solvabilitate învață. Există legende despre obiceiurile aparent curioase ale oamenilor bogați individuali: Henry Ford s-a îmbrăcat doar în cele mai modeste magazine, fondatorul lanțului de magazine de renume mondial, care a călătorit toată viața cu mijloacele de transport în comun cu permisul unui pensionar, și-a făcut obiceiuri. conceptul de companie. Poate că găsirea unei idei despre cum să economisiți energie electrică sau o modalitate de a economisi la facturile de utilități în general este într-adevăr primul pas pentru a găsi secretul pentru a deveni bogat? În orice caz, aceste secrete simple vor ajuta la economisirea de până la o treime din bugetul familiei.

Optimizarea globală a spațiului de locuit pentru a economisi energie

Când plănuiți să economisiți energie electrică, vă puteți organiza casa și viața în avans, astfel încât să renunțați la costurile inutile și fără principii. Pentru cei care au achiziționat deja contoare și au făcut reparații majore, este puțin probabil ca aceste sfaturi să fie relevante. Dar dacă achiziționarea unui apartament este doar planificată și viitorul proprietar are de ales, unele puncte pot fi calculate în avans.

Amplasarea apartamentului si ferestrelor

Nimic nu vă permite să economisiți energie electrică la fel de mult ca o abundență de lumină naturală și căldură. Astfel de condiții sunt asigurate de ferestre și balcoane cu vedere la partea însorită. De aceea apartamentele „spre sud" sunt evaluate ceva mai scump pe piața imobiliară. Dar aceste costuri se vor plăti cu dobândă: posibilitatea de a porni iluminarea artificială chiar și o jumătate de oră mai târziu oferă, deoarece este ușor de calculat, o reducere a costurilor cu până la 2%. Având în vedere că o astfel de cameră se încălzește mai repede, iar plantele de interior și acvariile au nevoie de mai puțină iluminare suplimentară, puteți crește în siguranță această cifră la 5%.

Contează și înălțimea obiectului selectat: primele etaje ale străzilor înguste sunt închise de casele învecinate. La apus și la răsărit, când nivelurile superioare sunt încă perfect iluminate, este deja întuneric la primele niveluri și în socluri. Prin urmare, dacă nu doriți să cheltuiți bani pe un candelabru aprins aproape non-stop și să economisiți energie electrică, este logic să luați în considerare etajele din mijloc, care sunt și mai confortabile din punct de vedere al locuinței.

Dacă vorbim despre tehnici de economisire a căldurii, se recomandă abandonarea apartamentelor și camerelor din colț deasupra arcadelor.

Proprietarii de mansarde și suprastructuri vor trebui să plătească în exces pentru încălzitoare. Intrările exterioare, de regulă, sunt, de asemenea, mai ventilate, adică au nevoie de încălzire suplimentară.

Decorarea ferestrelor si balcoanelor

Dacă schimbarea apartamentului în sine din cauza dorinței de a reduce cifra din plată este o prostie, atunci este foarte posibil să țineți cont de factorul de economisire a energiei atunci când reparați. În primul rând, aceasta se referă la amenajarea ferestrelor și balcoanelor. Și în această chestiune, economia este o medalie cu două părți. Achiziționarea unei ferestre cu geam termopan ieftin și de calitate scăzută va duce la necesitatea folosirii unui încălzitor pe toată perioada rece. Ramele trebuie să fie cu mai multe camere, sticlă - groase. Dar o reducere a transmisiei luminii va juca împotriva - lumina naturală este necesară pentru a utiliza mai rar sursele artificiale. În consecință, ramele ar trebui să fie cât mai înguste posibil, iar sticla ar trebui să acopere la maximum. Visul sunt ferestrele panoramice, dacă amenajarea și zona camerei permit un astfel de rafinament arhitectural.

economisind bani la energie electrică

Și balconul, și loggia și camera în sine, dacă nu este suficient de izolat, trebuie izolate cu grijă. Costul achiziționării unui sul de spumă sau vată minerală se va plăti chiar în prima iarnă rece.

Trebuie remarcat imediat că problema nu se limitează la prezența ferestrelor largi, acestea trebuie încă să fie prevăzute cu funcționalitate. Atunci când alegeți rame, trebuie să vă concentrați pe un model care vă va ajuta să reîmprospătați și să aerisiți rapid camera, dar să nu o răcească. La alegerea draperiilor sau jaluzelelor, se acordă prioritate seturilor cu posibilitatea de întrerupere parțială și incompletă. Acesta este fie tul ușor care acoperă priveliștea și tapiserii dense, fie desfășoară pânze japoneze. Așadar, puteți crea o atmosferă intimă nu aprinzând aplice, ci acoperind parțial deschiderile.

Decorarea camerei

Redecorarea, destul de ciudat, afectează direct succesul implementării ideii de a economisi resursele necesare. Va trebui să folosești lămpile mai rar dacă se aleg culori deschise pentru pereți. Mobilierul tapițat creează o senzație de căldură și confort, în timp ce nuanțele de oțel și albastru vor evoca subconștient o senzație de răcoare. Aruncarea unei pături peste scaun, care este și un accesoriu spectaculos, minimizează dorința de a porni încălzitorul.

Cele mai calde tonuri - caramel, "cafea cu lapte", vanilie chiar încălzire sonoră. Decorarea unei camere în astfel de culori, de la pereți la textile, va reduce cu adevărat sarcina pe aparatele de lumină și căldură.

Trucuri pentru a economisi energie electrică

Dacă reorganizarea cardinală a cuibului nativ necesită încă timp și efort, atunci tehnicile individuale care vă permit să economisiți energie electrică pot fi implementate pentru moment. Și dacă rezumați toate aceste secrete, economisirea de energie electrică poate fi încă 5-7%:

 1. Lămpile LED și LED reduc cu adevărat viteza de rotație a contorului. În plus, acestea vor trebui schimbate mult mai rar decât lămpile cu incandescență.
 2. Senzorii de mișcare și dimmerele cu decolorare lentă sunt o modalitate practică de a nu folosi lumina acolo unde nu este necesară. Nu vă vor permite să uitați și să lăsați becul aprins.
 3. Instalarea spoturilor în zonele cheie ale locuințelor și ale zonei vă permite să nu aprindeți lumina în întreaga cameră dacă este necesar, de exemplu, deasupra scaunelor. Lămpile de masă, aplicele și lămpile de podea vor decora camera și vor face posibilă să nu ardeți inutil candelabru cu mai multe căi.
 4. La un candelabru care are mai multe lămpi sau niveluri, trebuie să vă ramificați în mai multe chei. Deci, puteți porni doar o parte a dispozitivului dacă nu este nevoie de iluminare puternică.
 5. Toate aparatele electrice uzate trebuie să treacă cel mai strict control chiar și în momentul achiziției. Clasa de dispozitive eficiente din punct de vedere energetic este desemnată ca A, AA, AAA. Marajul mic pe care un astfel de echipament îl primește de la producător se plătește în primul an de utilizare.
 6. De la aparatele electrice vechi, în special ceainice și încălzitoare, precum și televizoare cu tub și fiare de călcat, în general ar trebui să refuzați. Aceste dispozitive consumă literalmente electricitate. Noile modele realizate după design inovator sunt mult mai inteligente și mai eficiente din punct de vedere energetic. Economisesc energie, iar plăcerea de a le folosi poate fi adusă și în profit.
 7. Ecranele care reflectă căldura, pe care le puteți realiza chiar și din folie și carton, măresc serios eficiența caloriferelor și a oricăror încălzitoare. Plasarea unei astfel de platine în spatele echipamentului îi va permite să se pornească mai rar.
 8. Modelele cu sarcină parțială (mașini de spălat), cu funcționare autonomă a segmentelor individuale (frigider și congelator), modurile de repaus pentru calculatoare și laptopuri economisesc bani dacă proprietarul folosește corect aceste funcții.
 9. Nu este suficient să cumpărați un dispozitiv bun, trebuie să îl utilizați corect. Încălzirea în gol și menținerea dispozitivului „gata" sunt cei mai nerăbdători hoți. Ceasurile la mașina de spălat, cuptorul cu microunde, aragazul și chiar și frigiderul nu sunt deloc o necesitate. Și dacă frigiderul nu poate fi oprit, atunci „mașina de spălat" și aparatul de cafea „atârnă" de priză în zadar. Deconectarea tuturor dispozitivelor înainte de a ieși este o practică bună, dar necesită timp. Ieșire - conectori speciali cu un buton comun de deconectare de la rețea. El este cel care ar trebui să i se încredințeze datoria de a opri întreaga arhitectură electrică a bucătăriei.
 10. Separat, merită menționat și frigiderul, ca principal consumator de energie electrică în bucătărie. Despre absența necesității de a cumpăra un dulap imens pentru o familie de 2 a fost scris în mod repetat. Acest lucru va face, de asemenea, mai puțin probabil să aruncați produsele care se pierd pe rafturi. Dar locația frigiderului economisește și energie electrică: dacă îl îndepărtezi de baterie, consumul se va reduce cu aproape 10%. Obiceiul de a nu pune alimente fierbinți în frigider oferă aceleași economii. Iarna, balconul va face față perfect funcțiilor de răcire.

Una dintre cele mai eficiente metode de economisire a energiei electrice este instalarea unui contor cu două tarife. Împreună cu funcțiile de pornire întârziată, acest dispozitiv va mânca de 2 ori mai puțini bani pentru aceleași operațiuni. Mașinile de spălat și mașinile de spălat vase, mașinile de pâine și aragazurile multiple pot funcționa noaptea. Perioada de funcționare profitabilă este de la 23: 00 până la 07: 00 dimineața.

Cei care folosesc o sobă electrică în loc de o sobă pe gaz în apartament ar trebui să clarifice suplimentar dacă au dreptul la beneficii pentru consumul de energie electrică. Cetăţenii săraci şi neprotejaţi din punct de vedere social ar trebui să adreseze aceleaşi întrebări serviciilor de protecţie socială. Potrivit statisticilor, fiecare al 4-lea beneficiar nu are cunoștință de drepturile lor.

Acolo unde un ban economisește o rublă - economisim energie electrică

Mulți oameni sunt sceptici cu privire la sfaturile de a economisi energie. Obiecțiile se revarsă asupra calculului balanței că toate aceste tehnici dau până la urmă o sumă mică, ceea ce pentru majoritatea cetățenilor este complet necritic. La propunerile de a scoate încărcătoarele din telefoane, publicul răspunde râzând. Dar astfel de calcule au fost efectuate într-un apartament mic cu doar doi locuitori. Este ușor de calculat că fiecare dintre membrii gospodăriei crește consumul cu cel puțin 30%. În bugetul familiei, aceasta este deja o cifră serioasă. Dar, de dragul ei, merită să vă reconsiderați obiceiurile, mai ales că multe dintre ele nu necesită nicio muncă specială.

 • Când pleci, stinge luminile, strigă afișe din epoca sovietică. Acest sfat este încă considerat cel mai relevant pentru a economisi energie electrică.
 • Echipamentele înfundate, ibricurile de detartrare și aspiratoarele care nu au fost curățate își pierd eficiența, rezultând o durată de viață mai lungă. Întreținerea la timp va reduce aceste costuri.
 • Curățarea generală este necesară pentru echipamente, ferestre și corpuri de iluminat. Abajururile murdare nu transmit bine lumina și vă obligă să porniți surse de lumină suplimentare.
 • Economiile pot fi găsite în procesul de utilizare a fiecărui dispozitiv. Lenjeria se călcă de multe ori mai repede dacă este umezită în prealabil. Procesul de înmuiere reduce timpul de respalare. Nu sunt necesare viteza maximă și fierbere la spălare pentru majoritatea articolelor.
 • Gătirea finală a preparatului poate fi efectuată pe căldura reziduală de la aragaz, după ce a fost deja oprit.
 • O cafetieră mică pentru 1 cană vă va permite să nu fierbeți jumătate de ceainic pentru o cină. Principiul a ceea ce este necesar și suficient este o componentă importantă a economiei.

Psihologii spun că toate obiceiurile se formează în 21 de zile. Dacă ai grijă de tine doar 3 săptămâni, urmând aceste trucuri simple, îți poți asigura un mic bonus în fiecare lună prin economisirea energiei electrice.