Cum să economisești energie electrică

Apartamentele noastre sunt dotate cu un număr mare de electrocasnice care depind de rețea. Acestea sunt ceainice obișnuite, cuptoare cu microunde, televizoare, aparate de aer condiționat și așa mai departe. Toate aceste articole sunt concepute pentru a ne ușura munca, iar pentru beneficiile pe care le primim, trebuie, desigur, să plătim. În acest caz, trebuie să plătim pentru o utilizare uriașă a energiei electrice, care uneori lovește destul de tare buzunarul.

ștecher simbolizând economisirea energiei

În zilele noastre, există un număr mare de recomandări utile care ajută la economisirea energiei electrice. Nu toate sunt dificile, dar pentru un rezultat bun vor lua timp. Mai mult, reducerea consumului de energie electrică, pe lângă economisirea bugetului, are un efect pozitiv asupra:

 • reducerea cantității de emisii nocive în mediu;
 • reducerea intensității energetice a economiei de stat;
 • crește caracterul practic în cameră;
 • economisirea energiei pentru generațiile viitoare.

Modalități dovedite de a economisi energie în apartament

 1. În cazul utilizării echipamentelor de uz casnic, trebuie să urmați instrucțiunile. De exemplu, dacă un frigider este plasat lângă un aragaz sau dispozitive de încălzire, costurile cu energia vor crește de mai multe ori, deoarece dispozitivul va trebui să lucreze din greu pentru a menține temperatura dorită. Același lucru se poate spune despre acele momente în care pui mâncare fierbinte în frigider. Mai mult, nu uitați de dezghețare, deoarece din cauza formării de îngheț pe pereții congelatorului, utilizarea energiei electrice crește cu 15-20%.
 2. Dacă pleci, stinge lumina. Această regulă este cea mai simplă și cea mai simplă pentru economisirea obișnuită de energie. Dacă tot uitați să faceți acest lucru, atunci trebuie doar să scrieți o notă de memento și să o atârniți lângă ușa din față. Această recomandare este considerată cea mai eficientă.
 3. Ștergeți toate becurile. Înainte de a se gândi cum să economisiți energie electrică, puțini își amintesc că trebuie să ștergeți becurile de praf. Praful poate „mânca" până la 20% din lumina care provine de la bec. Prin urmare, nu vă grăbiți să alergați pentru unul nou și să cheltuiți bani. În plus, nu uitați de toate nuanțele.
 4. Faceți reparații cosmetice. Reparațiile cosmetice mici vor ajuta, de asemenea, la economisirea energiei. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să lipiți tapet ușor și să faceți tavanul alb. Pereții ușori vor ajuta la întoarcerea a până la 80% din toată lumina. Cu cât tapetul din cameră este mai întunecat, cu atât puterea de lumină este mai mică, de exemplu, culoarea neagră poate oferi doar 9% din lumină.
 5. Trebuie să izolați camera. Pe lângă toate opțiunile de mai sus, puteți economisi energie folosind măsuri de izolare convenționale. În primul rând, izolăm ferestrele prin etanșarea tuturor crăpăturilor sau prin schimbarea geamurilor termopan din lemn cu cele din plastic. Până la 50% din căldură poate scăpa prin ferestre neajustate. De asemenea, puteți agăța perdele calde și groase la ferestre. Și totuși - se recomandă izolarea ușii din față și a logiei, precum și a podelei.
 6. Achiziționați aparate electrocasnice care aparțin categoriei „A". Aparatele electrocasnice care economisesc energie folosesc mult mai multă energie decât altele. Diferența poate fi de până la 50%. Mai mult, există dispozitive din clasa A+ și A++.
 7. Se recomandă înlocuirea cablajului vechi. Uneori, utilizarea sporită a energiei electrice are loc din cauza uzurii cablajelor electrice. În acest caz, este suficient să îl înlocuiți, drept urmare veți avea ocazia să economisiți.
 8. Nu este nevoie să lăsați aparatele electrice în modul „standby". Calculatoarele, televizoarele sunt folosite foarte activ doar pentru câteva ore pe zi. În restul timpului, sunt în modul de așteptare, absorbind electricitatea. Adesea oamenii cred că oprirea dispozitivului cu butonul principal oprește utilizarea energiei electrice. Dar, de fapt, acesta nu este cazul, iar o opțiune mai eficientă este oprirea completă a dispozitivului din rețea.
 9. Utilizați ecrane reflectorizante de căldură. Destul de multă energie electrică este absorbită de dispozitivele de încălzire care sunt folosite în sezonul toamnă-iarnă. Pentru a reduce utilizarea lor va ajuta ecranele speciale care reflectă căldura din penofol și folie, plasate în spatele bateriilor. Această opțiune va ajuta la creșterea temperaturii în cameră cu 2-3 grade.
 10. lămpi și economie de energie
 11. Utilizați lămpi economice. O modalitate de a economisi lumina este să înlocuiți pur și simplu becurile incandescente cu unele economice. Și, deși prețul unor astfel de lămpi este mai mare decât de obicei, acestea vor dura mult mai mult. Ca urmare a faptului că astfel de lămpi nu se încălzesc deloc, energia folosită este pentru iluminat. Perioada medie de funcționare este de trei ani, iar economiile pe an din utilizarea unei familii de trei sunt semnificative.

Internetul face din ce în ce mai mult reclamă la dispozitive care ajută la economisirea energiei electrice. Transformatoare, comutatoare care funcționează automat sau de la distanță etc. ajuta la economisirea energiei de peste 10 ori. Eficacitatea lor constă în posibilitatea de a programa întreruperea pentru o anumită perioadă.

În mod tradițional, cronometrul are limite speciale de la 10 secunde la 10 minute. Mai mult, astfel de dispozitive sunt echipate cu microfoane, iar includerea lor se realizează la orice sunet specific.

Este posibil să instalați întrerupătoare crepusculare care reacționează la apariția întunericului. În zilele noastre, economisirea energiei electrice nu este o sarcină dificilă și depinde doar de dorința fiecărei persoane. Pe lângă metodele de mai sus, fără îndoială, există și alte modalități de a economisi energie electrică în apartament.