Cum să economisești energie în 2023 – Întrebări frecvente

Bună prieteni! De data aceasta vom vorbi despre motivul pentru care este important să economisim energie. Întrebarea cum să economisiți energie este pusă de aproape orice persoană rezonabilă în zilele noastre. Și prețurile la energie electrică cresc în fiecare an. Acest lucru, la rândul său, afectează bugetele noastre.

Desigur, costul depinde de subiectul tău și de tarifele de acolo. Cu toate acestea, în orice caz, toată lumea ar dori să reducă deșeurile. Să aruncăm o privire la cum arată economisirea energiei în zilele noastre.

De ce este important să economisim energie?

Dacă știi să economisești energie electrică și lumină, poți reduce semnificativ suma plăților lunare. În plus, să nu uităm de problemele de mediu. La urma urmei, cu cât consumăm mai puțină energie, cu atât mai bine pentru Pământ. Dacă economisești energie electrică, nu numai că îți economisești buzunarul, ci și faci din lumea din jurul tău un loc mai bun.

Economisind energie, puteți reduce cheltuielile financiare

Cum să economisești energie electrică - Teorie

Economiile pot fi împărțite în 2 tipuri:

 • Pe termen scurt.Puteți oricând să închideți ușa frigiderului;
 • Termen lung.Puteți face un pas și puteți cumpăra un frigider cu economie de energie clasa A și puteți economisi bani la facturi.

Desigur, alegerea metodei este în mâinile tale. Ambele metode ajută la reducerea costurilor în toate modurile posibile.

Reducerea costurilor de numerar prin economisirea energiei

Cum să economisiți lumină - Sfaturi

Absolut toată lumea folosește iluminatul. De aceea acesta este unul dintre cele mai importante aspecte din acest articol. Există mai multe opțiuni pentru economisirea luminii:

 1. Trecerea la iluminatul LED. Este alegerea de a folosi lămpi fluorescente. Rețineți că într-o casă sau un apartament privat această opțiune nu este cea mai bună, deoarece există adesea o întârziere la pornire și interferențe electromagnetice pot fi observate în timpul utilizării. În plus, spargerea balonului poate fi periculoasă pentru sănătate. Această metodă este convenabilă pentru spațiile industriale.
 2. Trecerea la utilizarea automatizării. Adică, instalarea senzorilor de mișcare care reglează funcționarea luminii în prezența unei persoane în mișcare. Nu se va porni în timpul zilei. Există, de asemenea, senzori care limitează iluminarea încăperii în conformitate cu un timp auto-setat. Această categorie poate include, de asemenea, comutatoare și comutatoare de pe o telecomandă. Aici nu-ți vei mai putea pleda lenea să te ridici și să te duci să stingi lumina în altă cameră, așa cum se întâmplă adesea.
 3. Folosiți postere motivaționale pentru a vă aminti să stingeți luminile. De exemplu, „Când plecați, stingeți luminile! "sau „Nu știi cum să economisești lumina? Doar opriți-l! "Oricât de amuzant ar suna, chiar funcționează.
 4. Trecerea la utilizarea luminii naturale. Instalați ferestre mari, acoperișuri de sticlă sau țevi de lumină dacă este posibil. Gândește-te dacă copacii care cresc de-a lungul ferestrei tale blochează jumătate din orele de lumină și aranjează-ți zona de locuit astfel încât să fie convenabil și economic pentru tine.
 5. Treceți la utilizarea becurilor cu putere redusă. Dar din punct de vedere medical, lumina slabă constantă poate avea un efect negativ asupra vederii și stării generale.
 6. Treceți la utilizarea luminii spot. Pentru a evita risipa de energie într-o cameră mare. De exemplu, când citiți, instalați iluminat local în zonele cheie. Pentru a fi mai precis, este lângă un fotoliu, o canapea, un pat etc.
Trecerea la lămpi LED pentru a economisi energie

Modalități de a economisi energie acasă - Încălzire

Deci, să ne uităm la câteva modalități de a economisi energie acasă. Dacă te uiți la încălzitoarele electrice, iată câteva sfaturi:

 • Încercați să limitați zona de încălzire. Dacă camera este mare, atunci alegeți o altă metodă de încălzire.
 • Nu așezați încălzitorul aproape de perete și păstrați-l curat. Este important să preveniți pătrunderea prafului și a altor contaminanți în încălzitorul electric. Încălcarea acestor reguli implică dificultăți în transferul căldurii, deși la prima vedere pot părea complet nesemnificative.
 • Asigurați-vă că temperatura setată pe încălzitor este actualizată. Există adesea situații în care nu este nevoie de încălzire puternică, iar încălzitorul funcționează la putere maximă. De asemenea, cu o jumătate de oră înainte de a părăsi camera încălzită, oprește-o. Camera nu va avea timp să se răcească într-o perioadă atât de scurtă.
Menținerea curată a încălzitorului va economisi energie electrică

Cum să economisești energie – Frigider

Cum să economisești energie electrică dintr-un frigider? Iată câteva reguli pentru a le putea folosi cu înțelepciune:

 1. Urmăriți cât de strâns închideți ușa frigiderului și cât de des o folosiți. Disciplina nu numai că va economisi energie, ci și va disciplina corpul să mănânce la un anumit moment.
 2. Cum altfel poți economisi energie din frigider? Asigurați-vă că acordați atenție curățării schimbătorului de căldură cel puțin o dată pe an. Datorită acestei proceduri, eficiența crește și, prin urmare, eficiența echipamentului.
 3. Verificați din când în când garniturile de pe ușă. Dacă găsiți o potrivire slăbită în orice loc, reglați-o sau înlocuiți-o.
 4. Verificați dacă lumina frigiderului se stinge când îl închideți. Limitatorul se defectează, ceea ce irosește multă energie și finanțele tale.
 5. Setați temperatura curentă. Se calculează că o diplomă crescută vă poate economisi până la 0, 7 USD.
 6. Încercați să instalați frigiderul astfel încât să primească cât mai puțină lumină solară și căldură de la alte electrocasnice.
 7. Verificați dacă circulația aerului funcționează corect. Este necesar să preveniți ca echipamentul să fie afectat de căldura de la peretele din spate.
 8. Când plecați pentru o perioadă lungă de timp, este indicat să opriți și să dezghețați frigiderul.
Instalarea frigiderului departe de lumina soarelui pentru a economisi energie

Cum să economisiți energie într-un apartament sau casă – televizor

Un alt tip de tehnologie care este folosită de mulți cetățeni. Mulți oameni întreabă cum să economisiți energie într-un apartament sau casă folosind un televizor. Iată răspunsul:

 1. Este indicat să cumpărați inițial un televizor modern, nu unul cu tub. Imediat, consumul de energie va fi mai mic, iar funcționarea acestuia va fi mai eficientă.
 2. Utilizați un temporizator de oprire. Astfel vei economisi atât energie, cât și timpul.
 3. În zilele noastre, multe programe sunt difuzate pe internet. Prin urmare, puteți evita deloc utilizarea televizorului și puteți trece la un computer, laptop sau tabletă.
Este mai ușor să economisiți energie prin înlocuirea televizorului cu un laptop

Economie de energie acasă – Mașină de spălat

Acum să ne dăm seama cum să economisim energie electrică la o mașină de spălat. Iată câteva sfaturi:

 1. Setați timpul optim de spălare și reduceți numărul de rotații în timpul ciclului de centrifugare pentru un anumit tip de articol (cel puțin două centrifugare).
 2. Acordați atenție temperaturii la care rufele sunt înmuiate în mașina de spălat. Cert este că încălzitorul este cel care consumă cea mai mare energie. Prin urmare, încercați să spălați lucrurile la câteva zeci de grade mai jos. Există șanse mari să nu observați nici măcar o schimbare a rezultatului, dar să observați numerele mai mici de pe facturi.
 3. Nu folosiți încălzirea cu element de încălzire, ci conectați apă caldă acasă. Da, la spălare va trebui să deschideți mai întâi robinetul de apă caldă, apoi robinetul de apă rece. Cu toate acestea, veți economisi mult mai mult decât câteva secunde de timp pierdut. În acest caz, asigurați-vă că instalați o supapă de reținere pentru a evita problemele.
Folosirea cu înțelepciune a mașinii de spălat va economisi energie

Cum să economisești energie electrică – computer

Trebuie remarcat faptul că în zilele noastre este mai profitabil să achiziționezi un laptop decât un computer desktop. Economiile de energie vor crește semnificativ. De asemenea, este de remarcat faptul că cel mai mare consum de energie a fost observat atunci când vizionați filme la calitate HD și când jucați jocuri în orice program online.

Un laptop este mai eficient din punct de vedere energetic decât un computer desktop

Cum să economisești energie electrică pentru un cuptor cu microunde

Dacă nu există un contor de gaz în cameră, este mai bine să îl utilizați atunci când gătiți. Nu uitați să dezghețați alimentele înainte de a folosi cuptorul, adică fără a utiliza modul de dezghețare. Consumă multă energie electrică.

O altă opțiune despre cum să economisiți energie într-o casă privată. Încercați să vă bucurați de gătit la foc. Dacă aveți o casă privată cu curte sau aveți un loc separat pentru aceasta, nu numai că veți putea experimenta procesul și încercați un nou gust. În plus, veți economisi 100% energie.

Economisirea energiei înseamnă a nu folosi un cuptor cu microunde

Cum să economisești energie electrică pentru un ceainic

Daca folositi un ceainic electric, va recomandam sa il inlocuiti cu unul pe gaz sau sa reduceti cantitatea de apa din acesta. De ce să pierdeți timp suplimentar și să pierdeți energie electrică?

Înlocuirea unui fierbător electric cu unul pe gaz va reduce semnificativ costurile cu energia

Cum să economisești energie într-o casă privată

O casă privată este spațiul tău. Prin urmare, organizează-l în avantajul tău.

 • Dacă este posibil și relevant, instalați panouri solare.

  Aceasta este o sursă independentă de energie electrică generată în panourile fotovoltaice. Energia solară devine energie electrică cu ajutorul convertoarelor fotovoltaice. Investiția va fi globală în instalarea unor astfel de tehnologii. Dar cheltuielile se vor achita treptat frumos, deoarece toată energia electrică consumată va fi gratuită. Un alt avantaj al panourilor solare este faptul că sunt ecologice.

 • Puteți apela la utilizarea termostatelor.

  In plus, daca folosesti un cazan pentru a incalzi apa sau incaperile, cel mai bun prieten al tau este un termostat. Avantajul este că puteți seta selecția automată a temperaturii, adică la o anumită temperatură dispozitivele se vor opri. Astfel de tehnologii nu sunt doar compacte și arată grozav în orice interior, dar economisesc și o mare parte din buget.

O casă privată în care poți recurge la metode de economisire a energiei

Cum să economisești energie într-un apartament sau casă - Concluzii

Așadar, astăzi ne-am dat seama cum să economisim energie electrică și lumină acasă. Acum vă vom oferi recomandări generale privind salvarea:

 1. Aflați despre ratele de plată din regiunea dvs. , care sunt cel mai adesea împărțite în zi și noapte. Utilizați, de exemplu, o mașină de spălat și alte aparate care consumă o cantitate mare de energie electrică în timpul zilei și economisiți din aceste cunoștințe.
 2. Utilizați becuri cu economie de energie.
 3. Izolați singur incinta pentru anotimpurile reci. În acest fel, puteți evita utilizarea încălzitoarelor de mare putere sau split.
 4. Obișnuiește-te să nu lași luminile aprinse în camere când nu este nimeni acolo.
 5. Când cumpărați echipament, acordați atenție clasei de dispozitive. Este mai bine să cheltuiți banii imediat și să-i plătiți în câteva luni, fără a plăti în exces pentru electricitate.
 6. Trimiteți indicatorii la timp și plătiți plăți pentru a vă proteja de plata suplimentară a amenzilor pentru nerespectarea termenelor limită.
 7. Ori de câte ori este posibil, instalați tehnologii inteligente și utilizați surse de energie care se reînnoiesc (de exemplu: controlul electronic de la distanță al încălzirii, al aerului condiționat sau al iluminatului).

Aplicați aceste sfaturi și vă veți obișnui rapid să cheltuiți mai puțin pe energie electrică decât acum.

Și ține minte, dacă economisești, câștigi!